SoloDuoCsoportFormáció
Amatőrgyerek-junior-felnőttgyerek-junior-felnőttgyerek-junior-felnőttgyerek-junior-felnőtt
Profijunior-felnőttjunior-felnőttjunior-felnőttjunior-felnőtt
NÍVÓFormáció SHOW

NEVEZÉSI DÍJAK:

 • SOLO 2500 HUF
 • DUO   4000 HUF
 • CSOPORT   2500 HUF/fő
 • FORMÁCIÓ 2000 HUF/fő
 • NÍVÓ 2000 HUF/fő

REGISZTRÁCIÓS DÍJ: 10.000 HUF / tánciskola ( A regisztrációs díj alapul szolgál az adott kategóriákban * a pénzdíjak visszanyerésére) A regisztrációs díj minden nevező tánciskola egyszeri díjja.

*pénzdíj: csak a profi és nívó kategóriában

KATEGÓRIÁK – BESOROLÁSOK:

AMATŐR kategória
(Olyan táncosok kategóriája, ahol a táncosok nem rendelkeznek több éves versenytapasztalattal, de már részt vesznek hazai versenyeken és fellépéseken, valamint az edzőjük, koreográfusuk nem táncol a produkcióban)

Nevezhető korosztályban: GYEREK – JUNIOR – FELNŐTT
Nevezhető kategóriában: SOLO – DUÓ – CSOPORT – FORMÁCIÓ

PROFI kategória
(Olyan táncosok kategóriája, ahol a táncosok már több éves versenytapasztalattal rendelkeznek, eredményesek és az edzőjük, a produkció koreográfusa is részt vesz/vehet az előadásban)

Nevezhető korosztályban: JUNIOR – FELNŐTT
Nevezhető kategóriában: SOLO – DUÓ – CSOPORT – FORMÁCIÓ

NÍVÓ kategória
(Olyan táncosok kategóriája, ahol a táncosok már több éves versenytapasztalattal rendelkeznek, eredményesek és az edzőjük, a produkció koreográfusa is részt vesz/vehet az előadásban. A “Nívó” kategóriában csak felnőtt korosztályban és csak formáció show kategóriában lehet nevezni. Életkor megkötés nincs!  Eszköz használat engedélyezett, díszlet nem.

A “Nívó” kategóriába való részvételhez szavazás útján lehet jogot szerezni.
Maximum 10 tánciskola kerülhet be a kategóriába szavazattal ill. Fusion Dance Contest további +3 tánciskolának ad lehetőséget a kategóriában való indulásra. A “Nívó” kategóriában bekerültek élhetnek indulási jogukkal, de nem kötelező, így visszalépés esetén mindig a soron következő legtöbb szavazatot kapott tánciskola kap lehetőséget az induláshoz. A „nívó” kategóriára vonatkozó nevezési feltételek ugyanazok.

Nevezhető korosztályban: FELNŐTT
Nevezhető kategóriában: FORMÁCIÓ SHOW

Hip-HopLétszámZenePerc időBesorolás
Solo1 főSaját zene01:00-01:45Amatőr-Profi
Duo2 főSaját zene01:15-02:00Amatőr-Profi
Csoport5-10 főSaját zene02:00-03:00Amatőr-Profi
Formáció “Amatőr-profi”11-30 főSaját zene03:00-04:00Amatőr-Profi
Formáció “NÍVÓ”11-40 főSaját zene03:00-06:00NÍVÓ

KOROSZTÁLYOK

(Az adott verseny naptári évében betöltött pl. 16.életév már felnőttnek számít. Tehát, ha pl. valaki még 15 éves amikor a nevezést leadja pl. január, de a 16.életévét decemberben tölti, de a verseny áprilisban van, attól Ő már felnőttnek számít.)

GyerekJuniorFelnőtt
7-12 éves13-16 éves16+

KATEGÓRIÁK, PERCIDŐK és ÉLETKOR

SZÓLÓ

(fiú/lány)
Létszám:1 versenyző
Nevezhető besorolásban: Amatőr és Profi kategória
Nevezhető korosztályban: Gyerek – Junior – Felnőtt
Percidő: 01:00-1:45

(ÚJ) CHOREO SOLO:

 • Csak „profi” kategóriában nevezhető
 • Korosztálytól függetlenül nevezhető
 • Olyan verseny produkció, amely a koreográfiára épít és több stílust mutat be.
 • Percidő: 01:00 – 1:45

(ÚJ) ONE STYLE SOLO:

 • Csak „profi” kategóriában nevezhető
 • Korosztálytól függetlenül nevezhető
 • Olyan verseny produkció, amely csak 1 stílust mutat be a teljes koreográfiában.

(pl.: vogue, krump, electric boogie, break, locking, popping stb.)

 • Percidő: 01:00 – 1:45

Megjegyzés: 1 kategórián belül csak 1 szóló indítható ugyanazzal a versenyzővel, tehát önmaga ellen két koreográfiával nem versenyezhet)

DUÓ

(fiú-fiú, lány-lány, fiú-lány)
Létszám: 2 versenyző
Nevezhető besorolásban: Amatőr és Profi kategória
Nevezhető korosztályban: Gyerek – Junior – Felnőtt
Percidő: 01:15-02:00

Megjegyzés: 1 kategórián belül csak 1 duó indítható ugyanazzal a versenyzőkkel, tehát önmaguk ellen két koreográfiával nem versenyezhetnek, külön és együtt sem)

CSOPORT

Létszám: 5-10 versenyző
Nevezhető besorolásban: Amatőr és Profi kategória
Nevezhető korosztályban: Gyerek – Junior – Felnőtt
Percidő: 02:00-03:00

Megjegyzés: 1 kategórián belül csak 1 csoport indítható ugyanazzal a versenyzőkkel, tehát önmaguk ellen két koreográfiával nem versenyezhetnek, külön és együtt sem)

FORMÁCIÓ

Létszám: 11-30 versenyző
Nevezhető besorolásban: Amatőr – Profi – Nívó kategória
Nevezhető korosztályban: Gyerek – Junior – Felnőtt
Percidő:

AMATŐR ÉS PROFI KATEGÓRIÁBAN
03:00-04:00
NÍVÓ KATEGÓRIÁBAN
03:00-06:00

Megjegyzés:

– 1 kategórián belül csak 1 formáció indítható ugyanazokkal a versenyzőkkel, tehát önmaguk ellen más koreográfiával de ugyanazokkal a tagokkal nem versenyezhetnek, viszont ha ugyanazon tánciskola indít a kategórián belül még egy formációt és van átfedés a tagok között, ez engedélyezett, viszont semmilyen formában nem befolyásolhatja az adott kategória sorrendjét és színpadra híváskor nem akadályozhatja bármilyen indok miatt a verseny menetét.

– Átlagéletkort kell számolni az Amatőr és Profi kategóriában, míg a Nívó kategóriában nincs életkor megkötés, viszont a perc ideje eltérő az amatőr és profi kategóriához képest)

– Eszköz és díszlethasználat nincs az Amatőr – Profi kategóriában !

DÍJJAZÁSOK, pénzjutalmak

AMATŐR kategória

– Amatőr besorolásnál minden korosztályban szóló és duó kategóriákban érmet és oklevelet kapnak a dobogón végzett versenyzők.
– Csoport és Formáció kategóriában minden korosztályban, minden dobogós helyezett táncosa érmet, tánciskolája pedig 1 oklevelet és 1 kupát kap.
– Ebben a kategóriában NINCS pénzjutalom a győzteseknek!

PROFI kategória

A „Profiban” nevezhető csak a „choreo solo” és „one style solo” kategóriák életkortól függetlenül.
A „Profiban” csak a felnőtt korosztályban van pénzjutalom!
– A junior “profi” korosztálynál a szóló és duó kategóriákban érmet és oklevelet kapnak a dobogón végzett versenyzők.
– A junior “profi” csapat és formáció kategóriákban, minden dobogós helyezett táncosa érmet, tánciskolája pedig 1 oklevelet és 1 kupát kap.
– A felnőtt “profi” szóló és duó minden dobogós helyezett táncos érmet és 1 oklevelet kap, a kategória győztesei pedig a nevezési díjat is visszanyeri.
– A felnőtt “profi” csoport kategóriában a dobogón végzett csapatok minden tagja kap érmet, tánciskolája 1oklevelet és 1 kupát kap, valamint a győztes csapat 25.000 HUF pénzjutalomban is részesül.
– A felnőtt “profi” formáció kategóriában a dobogón végzett formációk minden tagja érmet és 1 kupát, valamint a győztes formáció tánciskolája 50.000 HUF pénzjutalomban is részesül.

NÍVÓ kategória

– A “nívó” kategóriában csak felnőtt korosztályban és csak formáció show kategóriában lehet nevezni, ha a tánciskola bejutott az internetes szavazáson keresztül a TOP10-be és megszerezte az indulási jogot.

– A “Nívó” kategóriába való részvételhez szavazás útján lehet jogot szerezni. Maximum 10 tánciskola kerülhet be a kategóriába szavazattal ill. Fusion Dance Contest további +3 tánciskolának ad lehetőséget a kategóriában való indulásra.

– A “Nívó” kategóriában bekerültek élhetnek indulási jogukkal, de nem kötelező, így visszalépés esetén mindig a soron következő legtöbb szavazatot kapott tánciskola kap lehetőséget az induláshoz. A „nívó” kategóriára vonatkozó nevezési feltételek ugyanazok.

– A “nívó” kategória produkcióinak perc ideje eltérőek a többi formációs kategória perc idejétől

– Nincs életkor megkötés

– Eszközhasználat engedélyezett
– A “nívó” kategóriában olyan formációk is nevezhetnek újra, amiket az amatőr és profi kategóriákban már láthattunk, hisz nem törvényszerű, hogy ugyanazokkal a tánciskolákkal versenyeznek majd, ellenben tagbővítés – létszám és zenei eltérés, kiegészítés, ruha változtatás mind engedélyezett ezekben a számokban!
– A “nívó” kategóriában a dobogón végzett formációk 1oklevelet és 1 kupát kapnak (érem ebben a kategóriában nincs), valamint a győztes formáció tánciskolája 100.000 HUF pénzjutalomban is részesül.

MEGJEGYZÉS:
Nem törvényszerű, hogy pl. az a tánciskola/formáció, aki amatőrben vagy profiban megnyerte a kategóriáját akkor majd a “nívó” kategóriában is nyer vagy a dobogón végez! Mivel itt a legnagyobb a pénzdíj és a szabályzata is eltérő a többi kategóriától, így sokkal alaposabban kell kidolgoznia a produkciót a koreográfusnak a kategória stílusának megfelelően.

Ebben a kategóriában a fantázia és a kreativitás részletessége nagyon fontos! A zenei vágásban-összhatásban, kosztümben, térformákban, akár mondanivalóban “üzenetben” kell nagyot alkotni. Míg Amatőr és Profi besorolású korosztályoknál és kategóriáknál általában olyan produkciók neveznek, amik más versenyrendszerekben is indulnak (ehhez az FDC versenyszabályzata is idomult) az annak megfelelő versenyszabályzatnak állítják össze a koreográfiákat és kötöttebb a szabályzata addig ebben a kategóriában az “alkotás szabadsága” a cél. Nem kötelező, hogy “üzenete” legyen a produkciónak, de aki így fejezi ki önmagát csapata segítségével, ez emelheti produkciója értékét.

SZAKMAI KÉPZÉSEK:

 • Szakmai képzések, kurzusok az esemény „B” termében találhatóak
 • 10:00 – 16:00 óra között 10 kurzus lehetőség van a 2 nap alatt.
 • A szakmai képzésekre a belépőjegyek a regisztrációs pultnál külön is megválthatóak.

*A szakmai képzések a regisztrált táncosoknak és edzőknek ingyenesen vehetők igénybe.

BELÉPŐ JEGYEK:

 • Nézői jegy 2000 HUF
 • 10 év alattinak 1000 HUF
 • Nézői jegy + Összes kurzus 4990 HUF

HIPHOP TÁNCFAJTA MEGNEVEZÉSE, ide tartozó táncstílusok:

Látványos show elemekkel gazdagított, hip-hop alapú táncok, ötletes, kreatív koreográfiák a mai modern zenék (hip-hop, R&B, Trap stb.) valamelyikére. (Idetartoznak a street dance, L.A. new style, popping, locking, voguing, waacking, Krumping, hip-hop, ragga/raggaeton, girly, Bboying/bgirling (break), video clip, club táncok)

A FUSION DANCE CONTEST célja: 

A “Fusion Dance Contest” verseny további fő céljai közé tartozik, hogy egy olyan lehetőséget is biztosítson a táncosoknak, ahol a versenyzés mellett kurzusokon is részt vehessenek ahol elméleti és szakmai gyakorlati képzés keretein belül sajátíthatnak el az aktuális trendek koreográfiáit a hazai és nemzetközi előadók jeles képviselőitől miközben a “B” helyszínen párhuzamosan zajlik a verseny.

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK, NEVEZÉS:

A nevezési lap a verseny weboldaláról letölthető és a következőket kell tartalmazza:

(edző és/vagy koreográfus neve, telefonszáma, email címe, korosztály, kategória-besorolás, tánciskola neve, csapatnév, létszám, versenyzők neve, időtartam stb.)

online nevezés: http://fusiondancecontest.com/regisztracio/

TECHNIKAI RÉSZLETEK, VILÁGOSÍTÁS, SZÍNPAD, HANGOSÍTÁS:

14 x 10 m balettszőnyeggel borított fekete színű műanyag felület, 4 ponton lépcsőkkel ellátva.

VILÁGOSÍTÁS

Egy fényhíd segítségével – aminek nem csak funkcionális, hanem dekorációs szerepe is van – színes robotlámpák használata a teljes táncterületet megvilágítva ezzel.

HANGOSÍTÁS

Profi hangtechnika a sportcsarnok adta akusztikus lehetőségeket teljesen kihasználva.

SZÍNPADMESTER

A versenyzők koordinálásában a színpadmester segít, valamint a műsorvezető konferálja fel a versenyzőke

PONTOZÁSI FELTÉTELEK, KRITÉRIUMOK

 1. ELŐADÁSMÓD (1-10 pont)

(Előadói képesség, színpadi jelenlét, arc/mimika/gegek használata, érzelmi kifejeződés, egyedi, újszerű és előre nem kiszámítható megoldások, alakzatok, formák, tánc közbeni létrehozása)

 1. TECHNIKA 1-10 pont)

(Technika: mozdulatok közötti átmenetek, egyediség, újszerűség, kombinációk nehézsége, sajátos stílusjegyek)

 1. MŰVÉSZI HATÁS (1-10 pont)

(Az alkotói tevékenységben nincsen egységes, mindenki által elfogadott meghatározása, mégis önkifejező módon katartikus élményt kell nyújtson.)

 1. SZINKRON (1-10 pont)

(Szinkron: összehangolt mozdulatok részletes és összhangban történő végzése.)

 1. RUHÁZAT (1-10 pont)

(Egyedi megjelenés, attitűd, a viselet a produkció és a zenehasználat együttes harmóniája, a street dance stílusokra és a produkció mondanivalójára jellemző öltözet)


SZERVEZŐI MEGJEGYZÉS EGYÉB INFORMÁCIÓ: 

A “Fusion Dance Contest” az AForce1 Tánc Sport Egyesület, azaz az AForce1 TSE Hungary szervezésében Németh Ádám megbízásában történik. Az Aforce1tse valamennyi versenyzője a versenyre nem nevezhet, csak a kurzusokat látogathatja nézői/kurzus jeggyel, valamint csak, mint fellépő és szervező vannak jelen.