SoloDuoCsoportFormáció
Amatőrgyerek-junior-felnőttgyerek-junior-felnőttgyerek-junior-felnőttgyerek-junior-felnőtt
Profijunior-felnőttjunior-felnőttjunior-felnőttjunior-felnőtt
NÍVÓFormáció SHOW

NEVEZÉSI DÍJAK:

 • SOLO 2500 HUF
 • DUO   4000 HUF
 • CSOPORT   2500 HUF/fő
 • FORMÁCIÓ 2000 HUF/fő
 • NÍVÓ 2000 HUF/fő

REGISZTRÁCIÓS DÍJ: 10.000 HUF / tánciskola ( A regisztrációs díj alapul szolgál az adott kategóriákban * a pénzdíjak visszanyerésére) A regisztrációs díj minden nevező tánciskola egyszeri díjja.

*pénzdíj: csak a profi és nívó kategóriában

KATEGÓRIÁK – BESOROLÁSOK:

Amatőr kategória
(Olyan táncosok kategóriája, ahol a táncosok nem rendelkeznek több éves versenytapasztalattal, de már részt vesznek hazai versenyeken és fellépéseken, valamint az edzőjük, koreográfusuk nem táncol a produkcióban)

Nevezhető korosztályban: GYEREK – JUNIOR – FELNŐTT
Nevezhető kategóriában: SOLO – DUÓ – CSOPORT – FORMÁCIÓ

PROFI kategória
(Olyan táncosok kategóriája, ahol a táncosok már több éves versenytapasztalattal rendelkeznek, eredményesek és az edzőjük, a produkció koreográfusa is részt vesz/vehet az előadásban)

Nevezhető korosztályban: JUNIOR – FELNŐTT
Nevezhető kategóriában: SOLO – DUÓ – CSOPORT – FORMÁCIÓ

NÍVÓ kategória
(Olyan táncosok kategóriája, ahol a táncosok már több éves versenytapasztalattal rendelkeznek, eredményesek és az edzőjük, a produkció koreográfusa is részt vesz/vehet az előadásban. A “Nívó” kategóriában csak felnőtt korosztályban és csak formáció show kategóriában lehet. Életkor megkötés nincs!
Eszköz használat engedélyezett, viszont díszlet nem!)

A “Nívó” kategóriába való bekerüléshez egy internetes szavazati akreditáció szükséges.

Maximum 10 tánciskola kerülhet be a kategóriába szavazattal ill. a szervezői bizottság +3 tánciskola nevezését szavazhatja meg “zöldkártya” jogán. A “Nívó” kategóriában a megszavazottak élhetnek bekerülési jogukkal, de nem kötelező, így autómatikusan a következő legtöbb szavazatot kapott tánciskola kap jogosultságot a nevezéshez. (A szavazatokat leadni és a megszavazottaknak a nevezést leadni szigorúan a határidőkig szükséges, a további időrendi összeállítás és szervezési munka megkönnyítése érdekében.)

Nevezhető korosztályban:FELNŐTT
Nevezhető kategóriában: FORMÁCIÓ SHOW

Hip-HopLétszámZenePerc időBesorolás
Solo1 főSaját zene01:00-01:45Amatőr-Profi
Duo2 főSaját zene01:15-02:00Amatőr-Profi
Csoport5-10 főSaját zene02:00-03:00Amatőr-Profi
Formáció “Amatőr-profi”11-30 főSaját zene03:00-04:00Amatőr-Profi
Formáció “NÍVÓ”11-40 főSaját zene03:00-06:00NÍVÓ

KOROSZTÁLYOK

(Az adott verseny naptári évében betöltött pl. 18. életév már felnőttnek számít. Tehát, ha pl. valaki még 17 éves amikor a nevezést leadja pl. január, de a 18. életévét decemberben tölti, de a verseny áprilisban van, attól Ő már felnőttnek számít.)

GyerekJuniorFelnőtt
7-12 éves13-17 éves18+

KATEGÓRIÁK, PERCIDŐK és ÉLETKOR

SOLO

(fiú/lány)
Létszám:1 versenyző
Nevezhető besorolás: amatőr és profi
Nevezhető korosztályban: Gyerek – Junior – Felnőtt
Percidő:01:00-1:45

Megjegyzés: 1 kategórián belül csak 1 solo indítható ugyanazzal a versenyzővel, tehát önmaga ellen két koreográfiával nem versenyezhet)

DUÓ

(fiú-fiú, lány-lány, fiú-lány)
Létszám: 2 versenyző
Nevezhető besorolásban: Amatőr és Profi kategória
Nevezhető korosztályban: Gyerek – Junior – Felnőtt
Percidő: 01:15-02:00

Megjegyzés: 1 kategórián belül csak 1 duó indítható ugyanazzal a versenyzőkkel, tehát önmaguk ellen két koreográfiával nem versenyezhetnek, külön és együtt sem)

CSOPORT

Létszám: 5-10 versenyző
Nevezhető besorolásban: Amatőr és Profi kategória
Nevezhető korosztályban: Gyerek – Junior – Felnőtt
Percidő: 02:00-03:00

Megjegyzés: 1 kategórián belül csak 1 csoport indítható ugyanazzal a versenyzőkkel, tehát önmaguk ellen két koreográfiával nem versenyezhetnek, külön és együtt sem)

FORMÁCIÓ

Létszám: 11-30 versenyző
Nevezhető besorolásban: Amatőr – Profi – Nívó kategória
Nevezhető korosztályban: Gyerek – Junior – Felnőtt
Percidő:

AMATŐR ÉS PROFI KATEGÓRIÁBAN
03:00-04:00
NÍVÓ KATEGÓRIÁBAN
03:00-06:00

Megjegyzés:

 • 1 kategórián belül csak 1 formáció indítható ugyanazokkal a versenyzőkkel, tehát önmaguk ellen más koreográfiával de ugyanazokkal a tagokkal nem versenyezhetnek, viszont ha ugyanazon tánciskola indít a kategórián belül még egy formációt és van átfedés a tagok között, ez engedélyezett, viszon semmilyen formában nem befolyásolhatja az adott kategória sorrendjét és színpadrahíváskor nem akadályozhatja átöltözés ill. ebből kifolyólag  bármilyen indok miatt, késéssel a verseny menetét.
 • Átlagéleltkort kell számolni az Amatőr és Profi kategóriában, míg a Nívó kategóriában nincs életkor megkötés, viszont a percideje eltérő az amatőr és profi kategóriához képest
 • Eszköz és díszlethasználat nincs az Amatőr – Profi kategóriában ! 
 • A Nívó kategóriában pedig csak az eszközhasználat nem tiltott ! 

DÍJJAZÁSOK, pénzjutalmak

AMATŐR kategória

 • Amatőr besorolásnál minden korosztályban solo és duó kategóriákban érmet és oklevelet kapnak a dobogón végzett versenyzők.
 • Csoport és Formáció kategóriában minden korosztályban, minden dobogós helyezett táncosa érmet, tánciskolája pedig 1 oklevelet és 1 kupát kap.
 • Ebben a kategóriában NINCS pénzjutalom a győzteseknek!

PROFI kategória

 • A Profi besorolásnál csak a Felnőtt korosztályban van pénzjutalom!
 • A junior “profi” korosztálynál a solo és duó kategóriákban érmet és oklevelet kapnak a dobogón végzett versenyzők.
 • A junior “profi” csapat és formáció kategóriákban,  minden dobogós helyezett táncosa érmet, tánciskolája pedig 1 oklevelet és 1 kupát kap.
 • A felnőtt “profi” solo és duó minden dobogós helyezett táncos érmet és 1 oklevelet kap, a kategória győztesei pedig a nevezési díjat is vissza nyeri.
 • A felnőtt “profi” csoport kategóriában a dobogón végzett csapatok minden tagja kap érmet, tánciskolája 1oklevelet és 1 kupát kap, valamint a győztes csapat 25.000 HUF pénzjutalomban is részesül.

A felnőtt “profi” formáció kategóriában a dobogón végzett formációk minden tagja érmet és 1 kupát, valamint a győztes formáció tánciskolája 50.000 HUF pénzjutalomban is részesül.

NÍVÓ kategória

 • A “nívó” kategóriában csak felnőtt korosztály ban és csak formáció show kategóriában lehet nevezni, ha akreditálta magát a tánciskola az internetes szavazáson keresztül. Az akreditálás lehetőség, nem kötelező élni vele, így ha egy tánciskola megszerezte a megfelelő kvótát a szavazási határidőig, de annek ellenére sem nevezne ebben a kategóriában, akkor autómatikusan a következő legnagyobb szavazatot kapott tánciskola akredtiálhatja magát, valamint a szervezői bizottság javasolhat + 3 tánciskolát.
 • A “nívó” kategória percideje eltér a többi formációs kategória percidejétől ill. az életkorra vonatkozó szabálya sem kötött, valamint az eszközhasználat sem tiltott, azonban a pontozásnál már részletesebben vizsgálja a zsűri a látott produkciót.
 • A “nívó” kategóriában olyan formációk is nevezhetnek újra, amiket az amatőr és profi kategóriákban már láthattunk, hisz nem törvényszerű, hogy ugyanazokkal a tánciskolákkal versenyeznek majd, ellenben tagbővítés – létszám és zenei eltérés, kiegészítés, ruha változtatás mind engedélyezett ezekben a számokban
 • A “nívó” kategóriában a dobogón végzett formációk 1oklevelet és 1 kupát kapnak (érem ebben a kategóriában nincs), valamint a győztes formáció tánciskolája 100.000 HUF pénzjutalomban is részesül.

MEGJEGYZÉS:

Nem törvényszerű, hogy pl. az a tánciskola/formáció aki amatőrben vagy profiban megnyerte a kategóriáját akkor majd a “nívó” kategóriában is nyer vagy a dobogón végez! Mivel itt a legnagyobb a pénzdíj és a szabályzata is eltérő a többi kategóriától, így sokkal alaposabban kell kidolgoznia a produkciót a koreográfusnak a kategória stílusának megfelelően.

Ebben a kategóriában a fantázia és a kreativitás részletessége nagyon fontos! A zenei vágásban-összhatásban, kosztümben, térformákban, akár mondanivalóban “üzenetben” kell nagyot alkotni. Míg Amatőr és Profi besorolású korosztályoknál és kategóriáknál általában olyan produkciók neveznek, amik más versenyekrendszerekben is versenyeznek (ehhez a mi  percidőink is alkalmazkodtak) az annak megfelelő versenyszabályzatnak állítják össze a koreográfiákat és kötöttebb a szabályzata addig ebben a kategóriában az “alkotás szabadsága” a cél. Nem kötelező, hogy “üzenete” legyen a produkciónak, de aki így fejezi ki önmagát csapata segítségével, ez megengedett, sőt javasolt. 

Ez a kategória kihívás az edzőknek és a táncosoknak egyaránt ! 
Szeretnénk, ha az akreditált tánccsapatok a maximumot hoznák ki magukból a kategóriának köszönhetően, ezzel akár túlszárnyalva a saját képességeit és ezzel örömet, élményt okozva a nézőknek és a táncos közösségnek ! 

REGISZTRÁLT EDZŐK, VEZETŐK

A “Fusion Dance Contest” verseny egyik fő célja, hogy az edzők az eddig megszerzett tapasztalataikat megoszthassák egymással, kapcsolatokat építhessenek, találkozzanak egymással. ezért erre egy külön edzői szobát tartunk fenn, ahol a regisztrált tánciskola vezetők, edzők, ingyenesen léphetnek be és fogyaszthatnak az edzői  szobában, ahol a frissitők mellett, beszélgethetnek és pihenhetnek akár egy eredményhírdetés vagy egy workshop – színpadralépés között !

MEGJEGYZÉS:

A nevezési lapokon feltüntetett koreogrfáus és/vagy edző léphet be a tanári szobába ! A verseny napján a a regisztrációnál átvehetik majd a “TEACHER PASS”-kat, de csak akkor kap majd ha előzetesen a nevezésnél, emailben ezt feltüntette a megadott pontoknál. A helyszínen már nem áll módunkban ilyen PASS-t elkészíteni.

KONGRESSZUS ÉS WORKSHOP:

 • A délelőtti és a kora délutáni időszakban lesznek a workshopok, így akik amatőrben és profiban is indulnak lesz rá lehetőségük részt venni valamelyik kurzuson!
 • A workshop a sportcsarnok tornatermében lesznek. Az épített színpad lesz segítségül az óraadónak, hogy mindenki tökéletesen láthassa a tanultakat.
 • A kurzusok tervezett ideje a nap folyamán 5×60 perc 15 perces szünetekkel, 4 prezenterrel. A workshopok között és után van lehetőség a tornacsarnokban a nevezett csapatoknak lepróbálni a produkcióikat a színpadralépés előtt.
 • A kurzus minden regisztrált versenyzőnek és edzőnek, valamint minden nem versenyző de belépőjegyet váltott fiatalnak is INGYENES!

BELÉPŐ JEGYEK:

 • Nézői jegy 2000 HUF
 • Nézői jegy kurzussal 3500 HUF (ha nem vagy versenyző és csak a workshopokra jössz)
 • Regisztrált versenyzőknek és edzőknek a belépés és a kurzusokon való részvétel ingyenes!

HIPHOP TÁNCFAJTA MEGNEVEZÉSE, ide tartozó táncstílusok:

Látványos show elemekkel gazdagított, hip-hop alapú táncok, ötletes, kreatív koreográfiák a mai modern zenék (hip-hop, R&B, Trap stb.) valamelyikére. (Idetartoznak a street dance, L.A. new style, popping, locking, voguing, waacking, Krumping, hip-hop, ragga/raggaeton, girly, Bboying/bgirling (break), video clip, club táncok)

A FUSION DANCE CONTEST célja:

A “Fusion Dance Contest” verseny további fő céljai közé tartozik, hogy egy olyan lehetőséget is biztosítson a táncosoknak, ahol a versenyzés mellett kurzusokon is részt vehessenek ahol elméleti és szakmai gyakorlati képzés keretein belül sajátíthatnak el koreográfiákat a hazai prezenterek jeles képviselőitől miközben a “B” helyszínen párhuzamosan zajlik a verseny.

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK, NEVEZÉS:

A nevezési lap a verseny weboldaláról letölthető és a következőket kell tartalmazza:

(edző és/vagy koreográfus neve, telefonszáma, email címe, korosztály, kategória-besorolás, tánciskola neve, csapatnév, létszám, versenyzők neve, időtartam stb..)

online nevezés: www.fusiondancecontest.com

TECHNIKAI RÉSZLETEK, VILÁGOSÍTÁS, SZÍNPAD, HANGOSÍTÁS, STAGE MANAGER

VERSENYSZÍNPAD

14 x 10 m balettszőnyeggel borított fekete színű műanyag felület.

VILÁGOSÍTÁS

Egy fényhíd segítségével – aminek nem csak funkcionális, hanem dekorációs szerepe is van – színes robotlámpák használata a teljes táncterületet megvilágítva ezzel.

HANGOSÍTÁS

Profi hangtechnika a Sportcsarnok adta akusztikus lehetőségeket teljesen kihasználva.

STAGE MANAGER és SPEAKER

A versenyzők koordinálásában a színpadmester fog segíteni valamint a verseny házigazdája fogja minden esetben felkonferálni a színpadralépő csapatokat.

A kivetítőn a csapatról a következő információk fognak megjelenni színpadra hívásuk és a produkció kezdése közti időben:

A tánciskola neve – csapat neve – koreográfus neve és instagramcíme

A VERSENY FORDULÓI, selejtezők

1-9 csapat esetén 5 jut a döntőbe

10-15 csapat esetén 7 jut a döntőbe

16 csapat felett 9 jut a döntőbe

PONTOZÁSI FELTÉTELEK, KRITÉRIUMOK

ELŐADÁSMÓD (1-10 pont)

(Előadói képesség, szinpadi jelenlét, arc/mimika/gegek használata, érzelmi kifejeződés, egyedi, újszerű és előre nem kiszámítható megoldások, alakzatok, formák, táncközbeni létrehozása)

TECHNIKA 1-10 pont)

(Technika: mozdulatok közötti átmenetek, egyediség, újszerűség, kombinációk nehézsége, sajátos stílusjegyek)

MŰVÉSZI HATÁS (1-10 pont)

(Az alkotói tevékenységben nincsen egységes, mindenki által elfogadott meghatározása, mégis önkifejező módon katartikus élményt kell nyújtson.)

SZINKRON (1-10 pont)

(Szinkron: összehangolt mozdulatok részletes és összhangban történő végzése.)

RUHÁZAT (1-10 pont)

(Egyedi megjelenés, attitűd, a viselet a produkció és a zenehasználat együttes harmóniája, a street dance stílusokra és a produkció mondanivalójára jellemző öltözet)

SZERVEZŐI MEGJEGYZÉS EGYÉB INFORMÁCIÓ:

A “Fusion Dance Contest” az AForce1 Tánc Sport Egyesület, azaz az Aforce1 tse Hungary szervezésében Németh Ádám megbízásában történik. Az Aforce1tse valamennyi versenyzője a versenyre nem nevezhet, csak a kurzusokat látogathatja nézői/kurzus jeggyel, valamint csak, mint fellépő és szervező vannak jelen.