SoloDuoCsoportFormáció
Amatőrgyerek-junior-felnőttgyerek-junior-felnőttgyerek-junior-felnőttgyerek-junior-felnőtt
Profijunior-felnőttjunior-felnőttjunior-felnőttjunior-felnőtt
NÍVÓFormáció SHOW

NEVEZÉSI DÍJAK: (Fusion Kids/Fusion Dance Contest)

  • SOLO 5000 HUF / €13
  • DUO  6000 HUF / €16
  • CSOPORT  3000 HUF (/fő) / €9/Person
  • BE FREE 3000 HUF (/fő) / €9/Person
  • FORMÁCIÓ 3000 HUF (/fő) €9/Person
  • NÍVÓ 3000 HUF (/fő) €9/Person

REGISZTRÁCIÓS DÍJ: 10.000 HUF (/fő) €28/Dance School / tánciskola (A regisztrációs díj alapul szolgál az adott kategóriákban * a pénzdíjak visszanyerésére) A regisztrációs díj minden nevező tánciskola egyszeri díja.

KATEGÓRIÁK – BESOROLÁSOK:

AMATŐR kategória
(Olyan táncosok kategóriája, ahol a táncosok nem rendelkeznek több éves versenytapasztalattal, de már részt vesznek hazai versenyeken és fellépéseken, valamint az edzőjük, koreográfusuk nem táncol a produkcióban)

Nevezhető korosztályban: GYEREK – JUNIOR – FELNŐTT
Nevezhető kategóriában: SOLO – DUÓ – CSOPORT – FORMÁCIÓ

PROFI kategória
(Olyan táncosok kategóriája, ahol a táncosok már több éves versenytapasztalattal rendelkeznek, eredményesek és az edzőjük, a produkció koreográfusa is részt vesz/vehet az előadásban)

Nevezhető korosztályban: JUNIOR – FELNŐTT
Nevezhető kategóriában: SOLO – DUÓ – CSOPORT – FORMÁCIÓ

NÍVÓ kategória
(Olyan táncosok kategóriája, ahol a táncosok már több éves versenytapasztalattal rendelkeznek, eredményesek és az edzőjük, a produkció koreográfusa is részt vesz/vehet az előadásban. A “Nívó” kategóriában életkor megkötés nincs!  Eszköz használat engedélyezett, díszlet nem. Vizuáltechnikai hatások (11,5 nm LED fal) engedélyezettek, melyet a nevezéskor, a nevezéssel együtt mp4.file-ban kell megküldeni.

Maximum 10 tánciskola kerülhet be a kategóriába szavazattal ill. a szervezők további +3 tánciskola nevezését szavazhatja meg az indulás jogán. A “Nívó” kategóriában a a Top10 legtöbb szavazatot kapott tánciskola élhetnek bekerülési jogukkal, de nem kötelező, így automatikusan a következő legtöbb szavazatot kapott tánciskola kap lehetőséget az induláshoz.  A szavazási határidő lezártakor a 13 tánciskolának, a nevezési határidőig meg kell erősítenie indulási szándékát és a weboldalon keresztül neveznie kell. A nevezési feltételek (nevezési díj / regisztrációs díj) a nívó kategóriára is érvényesek.

Nevezhető korosztályban: nincs életkor megkötés
Nevezhető kategóriában: FORMÁCIÓ SHOW

Hip-HopLétszámZenePerc időBesorolás
Szóló1 főSaját zene01:00-01:45Amatőr-Profi
Duó/Trió2-3 főSaját zene01:15-02:00Amatőr-Profi
Csoport4-10 főSaját zene02:00-03:00Amatőr-Profi
Formáció “Amatőr-profi”11-30 főSaját zene03:00-04:00Amatőr-Profi
Formáció “NÍVÓ”11-40 főSaját zene03:00-06:00NÍVÓ

KOROSZTÁLYOK

(Az adott verseny naptári évében betöltött pl. 16.életév már felnőttnek számít. Tehát, ha pl. valaki még 15 éves amikor a nevezést leadja pl. január, de a 16.életévét decemberben tölti, de a verseny áprilisban van, attól Ő már felnőttnek számít.)

GyerekJuniorFelnőtt
7-12 éves13-16 éves16+

KATEGÓRIÁK, PERCIDŐK és ÉLETKOR

SZÓLÓ

(fiú/lány)

Létszám:1 versenyző
Nevezhető besorolásban: Amatőr és Profi kategória
Nevezhető korosztályban: Gyerek – Junior
Percidő: 01:00-1:45

(ÚJ) CHOREO SOLO: 

(fiú/lány)

 • Csak „profi” kategóriában nevezhető
 • Korosztálytól függetlenül nevezhető
 • Olyan verseny produkció, amely a koreográfiára épít és több stílust mutat be.
 • Percidő: 01:00 – 1:45

(ÚJ) ONE STYLE SOLO:

(fiú/lány)

 • Csak „profi” kategóriában nevezhető
 • Korosztálytól függetlenül nevezhető
 • Olyan verseny produkció, amely csak 1 stílust mutat be a teljes koreográfiában.
 • Percidő: 01:00 – 1:45

Megjegyzés: 1 kategórián belül csak 1 szóló indítható ugyanazzal a versenyzővel, tehát önmaga ellen két koreográfiával nem versenyezhet)

(ÚJ) BE FREE:

 • Létszám: 4-30 fő
 • Nincs tudásszint besorolás
 • Korosztálytól függetlenül nevezhető
 • Olyan versenyprodukció, ami műfaját tekintve nem csak a hiphop és utcai táncokra épít, hanem már kortárs, fúziós táncok technikáit és zenei hatásait is felhasználja és mind kosztümben és összhatásában eltér a klasszikus utcai táncok stílusától.
 • Percidő: 02:00-04:00

DUÓ/TRIÓ

(fiú-fiú, lány-lány, fiú-lány)
Létszám: 2-3 versenyző
Nevezhető besorolásban: Amatőr és Profi kategória
Nevezhető korosztályban: Gyerek – Junior – Felnőtt
Percidő: 01:15-02:00

Megjegyzés: 1 kategórián belül csak 1 duó indítható ugyanazzal a versenyzőkkel, tehát önmaguk ellen két koreográfiával nem versenyezhetnek, külön és együtt sem)

CSOPORT

Létszám: 4-10 versenyző
Nevezhető besorolásban: Amatőr és Profi kategória
Nevezhető korosztályban: Gyerek – Junior – Felnőtt
Percidő: 02:00-03:00

Megjegyzés: 1 kategórián belül csak 1 csoport indítható ugyanazzal a versenyzőkkel, tehát önmaguk ellen két koreográfiával nem versenyezhetnek, külön és együtt sem)

FORMÁCIÓ

Létszám: 11-30 versenyző
Nevezhető besorolásban: Amatőr – Profi – Nívó kategória
Nevezhető korosztályban: Gyerek – Junior – Felnőtt
Percidő:

AMATŐR ÉS PROFI KATEGÓRIÁBAN
03:00-04:00
NÍVÓ KATEGÓRIÁBAN
03:00-06:00

Megjegyzés:

– 1 kategórián belül csak 1 formáció indítható ugyanazokkal a versenyzőkkel, tehát önmaguk ellen más koreográfiával de ugyanazokkal a tagokkal nem versenyezhetnek, viszont ha ugyanazon tánciskola indít a kategórián belül még egy formációt és van átfedés a tagok között, ez engedélyezett, viszont semmilyen formában nem befolyásolhatja az adott kategória sorrendjét és színpadra híváskor nem akadályozhatja bármilyen indok miatt a verseny menetét.

– Átlagéletkort kell számolni az Amatőr és Profi kategóriában, míg a Nívó kategóriában nincs életkor megkötés, viszont a perc ideje eltérő az amatőr és profi kategóriához képest)

– Eszköz és díszlethasználat nincs az Amatőr – Profi kategóriában !

DÍJAZÁSOK, pénzjutalmak

AMATŐR kategória

 • Amatőr besorolásnál minden korosztályban szóló és duó kategóriákban érmet és oklevelet kapnak a dobogón végzett versenyzők.
 • Csoport és Formáció kategóriában minden korosztályban, minden dobogós helyezett táncosa érmet, tánciskolája pedig 1 oklevelet és 1 kupát kap.
 • Ebben a kategóriában NINCS pénzjutalom a győzteseknek!

PROFI kategória

 • A „Choreo solo” és „One style solo” kategóriák győztesei 10.000 HUF pénzjutalomban részesülnek.
 • “Be Free” kategória győztese 25.000 HUF pénzjutalomban részesül.
 •  A junior “profi” korosztálynál a szóló és duó kategóriákban érmet és oklevelet kapnak a dobogón végzett versenyzők.
 • A junior “profi” csapat és formáció kategóriákban, minden dobogós helyezett táncosa érmet, tánciskolája pedig 1 oklevelet és 1 kupát kap és 25.000 HUF pénzjutalomban részesül.
 • A felnőtt “profi” duó minden dobogós helyezett táncosai érmet és 1 oklevelet kapnak.
 • A felnőtt “profi” csoport kategóriában a dobogón végzett csapatok minden tagja érmet, tánciskolája 1 oklevelet és 1 kupát kap, valamint a győztes csapat 25.000 HUF pénzjutalomban is részesül.
 • A felnőtt “profi” formáció kategóriában a dobogón végzett formációk minden tagja érmet és 1 kupát, valamint a győztes formáció tánciskolája 25.000 HUF pénzjutalomban is részesül.

NÍVÓ kategória

 • A “nívó” kategóriában a dobogón végzett formációk 1-1 oklevet és 1-1 kupát kapnak, érem ebben a kategóriában nincs. A győztes tánciskola 100.000 HUF pénzjutalomban is részesül.

MEGJEGYZÉS:
Nem törvényszerű, hogy pl. az a tánciskola/formáció, aki amatőrben vagy profiban megnyerte a kategóriáját akkor majd a “nívó” kategóriában is nyer vagy a dobogón végez! Mivel itt a legnagyobb a pénzdíj és a szabályzata is eltérő a többi kategóriától, így sokkal alaposabban kell kidolgoznia a produkciót a koreográfusnak a kategória stílusának megfelelően.

Ebben a kategóriában a fantázia és a kreativitás részletessége nagyon fontos! A zenei vágásban-összhatásban, kosztümben, térformákban, akár mondanivalóban “üzenetben” kell nagyot alkotni. Míg Amatőr és Profi besorolású korosztályoknál és kategóriáknál általában olyan produkciók neveznek, amik más versenyrendszerekben is indulnak (ehhez az FDC versenyszabályzata is idomult) az annak megfelelő versenyszabályzatnak állítják össze a koreográfiákat és kötöttebb a szabályzata addig ebben a kategóriában az “alkotás szabadsága” a cél. Nem kötelező, hogy “üzenete” legyen a produkciónak, de aki így fejezi ki önmagát csapata segítségével, ez emelheti produkciója értékét.

SZAKMAI KÉPZÉSEK:

 • Szakmai képzések, kurzusok az esemény „B” termében
 • A szakmai képzésekre a belépőjegyek a regisztrációs pultnál külön is megválthatóak.

BELÉPŐ JEGYEK:

 • • Nézői jegy 1napos: 2490 HUF / €8• Nézői jegy 1 napos + workshop: 4990 HUF / €15• Workshop jegy: 4990 HUF (2 napos, összes kurzus) / €15• Nézői jegy 2 napos: 3490 HUF €10

  *Regisztrált versenyzőknek és edzőknek a belépés, a kurzusokon való részvétel INGYENES !

  HIPHOP TÁNCFAJTA MEGNEVEZÉSE, ide tartozó táncstílusok:

Látványos show elemekkel gazdagított, hip-hop alapú táncok, ötletes, kreatív koreográfiák a mai modern zenék (hip-hop, R&B, Trap stb.) valamelyikére. (Idetartoznak a street dance, L.A. new style, popping, locking, voguing, waacking, Krumping, hip-hop, ragga/raggaeton, girly, Bboying/bgirling (break), video clip, club táncok)

A FUSION DANCE CONTEST célja: 

A “Fusion Dance Contest” verseny további fő céljai közé tartozik, hogy egy olyan lehetőséget is biztosítson a táncosoknak, ahol a versenyzés mellett kurzusokon is részt vehessenek ahol elméleti és szakmai gyakorlati képzés keretein belül sajátíthatnak el az aktuális trendek koreográfiáit a hazai és nemzetközi előadók jeles képviselőitől miközben a “B” helyszínen párhuzamosan zajlik a verseny.

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK, NEVEZÉS:

A nevezési lap a verseny weboldaláról letölthető és a következőket kell tartalmazza:

(edző és/vagy koreográfus neve, telefonszáma, email címe, korosztály, kategória-besorolás, tánciskola neve, csapatnév, létszám, versenyzők neve, időtartam stb.)

online nevezés: https://fusiondancecontest.com/regisztracio/

SZÍNPAD ÉS TECHNIKAI RÉSZLETEK:

SZÍNPAD, Küzdőtér

12 x 10 m balett szőnyeggel borított fekete színű műanyag felület.

VILÁGOSÍTÁS

Egy fényhíd segítségével – aminek nem csak funkcionális, hanem dekorációs szerepe is van – színes robotlámpák használata a teljes táncterületet megvilágítva ezzel.

HANGOSÍTÁS

Profi koncert hangtechnika a sportcsarnok adta akusztikus lehetőségeket figyelembe véve.

SZÍNPAD MESTER ÉS MŰSORVEZETÉS

A versenyzők koordinálásában a színpadmester fog segíteni, valamint a verseny házigazdája fogja minden esetben felkonferálni a színpadra lépő csapatokat.

MEGJEGYZÉS:

NÍVÓ kategóriában a kivetítőn a csapatról a következő információk fognak megjelenni színpadra hívásuk és a produkció kezdése közti időben: A tánciskola neve és logója.

A VERSENY FORDULÓI, selejtezők

A kategeriában induló produkciókat a zsűri – kérésre, javaslatra – további fordulóban is értékelheti, azaz fennáll a lehetősége annak, hogy egy erősebb, nagyobb létszámú mezőnyben egy következő fordulóban döntőzhetnek a résztvevők.

PONTOZÁSI FELTÉTELEK, KRITÉRIUMOK

 1. ELŐADÁSMÓD (1-10 pont)

(Előadói képesség, színpadi jelenlét, arc/mimika/gegek használata, érzelmi kifejeződés, egyedi, újszerű és előre nem kiszámítható megoldások, alakzatok, formák, tánc közbeni létrehozása)

 1. TECHNIKA 1-10 pont)

(Technika: mozdulatok közötti átmenetek, egyediség, újszerűség, kombinációk nehézsége, sajátos stílusjegyek)

 1. MŰVÉSZI HATÁS (1-10 pont)

(Az alkotói tevékenységben nincsen egységes, mindenki által elfogadott meghatározása, mégis önkifejező módon katartikus élményt kell nyújtson.)

 1. SZINKRON (1-10 pont)

(Szinkron: összehangolt mozdulatok részletes és összhangban történő végzése.)

 1. RUHÁZAT (1-10 pont)

(Egyedi megjelenés, attitűd, a viselet a produkció és a zenehasználat együttes harmóniája, a street dance stílusokra és a produkció mondanivalójára jellemző öltözet)


SZERVEZŐI MEGJEGYZÉS EGYÉB INFORMÁCIÓ: 

A “Fusion Dance Contest” az AForce1 Tánc Sport Egyesület, azaz az AForce1 TSE Hungary szervezésében Németh Ádám megbízásában történik. Az Aforce1tse valamennyi versenyzője a versenyre nem nevezhet, csak a kurzusokat látogathatja nézői/kurzus jeggyel, valamint csak, mint fellépő és szervező vannak jelen.